Mátyás Bútor Kft bútorasztalos és lapszabászat Kazincbarcika

Gépi ABS élzárás

Mi az az élzárás?

Az asztalosiparban közkedvelt és elterjedt faforgácslap (bútorlap) vágása során keletkező élek zárása mind a lap nedvességtől és sérülésektől való védelme, mind a lapszerkezet kevésbé esztétikus kinézetének rejtése érdekében is indokolt. Egy ABS (műanyag alapú élzáró) technológiával védett bútorlap jelentősen ellenállóbb az ütődésekkel szemben mint szabadon hagyott éllel. Ugyanakkor nem minden esetben indokolt élzárás alkalmazása: bútorok fal felőli részén, polcok belső éleinél nem mindig szükséges azt elvégezni, kivéve, amennyiben az adott bútor pl párás, fürdőszobai felhasználásra kerül. Élzárás helyett alkalmazható sziloplaszt alapú élvédelem, amennyiben kizárólag a levegő páratartalmától kívánjuk megvédeni a bútorlapot "esztétikai tunning" nélkül.

Bemutató célú felvétel - nem a Mátyás Bútor Kft műhelyében készült
(forrás: youtube.com)

Mit nyújtunk?

Cégünk új szolgáltatása keretein belül vállaljuk fa- és bútorlapok magas minőségű, előmaró egységgel ellátott élzáró géppel történő ABS élzárását. Az ABS élzáró különböző vastagságban elérhető szalag, melyet speciális gépi hőalapú ragasztási eljárással dolgozunk fel a bútorlapok érintett éleire. Az élzáró fóliák mind erezetben, mind színben lehetnek azonosak a felhasznált bútorlappal, ugyanakkor a színek kombinációjával egyedi látvány érhető el.

Kevésbé feltűnő, rejtett helyeken (fiókok széle) többnyire a 0,4 mm-es vékony fóliát, míg külső, mechanikai hatásoknak jobban kitett széleken a 2 mm-es gömbölyített erősebb fóliát alkalmazzuk.

A szolgáltatással kapcsolatban kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken, illetve tekintse meg árlistánkat.